KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia
Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w
związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia
dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r,
dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku
„Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu
udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5
ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja,
Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani
dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane
osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6.
przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo
wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych
jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą
podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po
zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.

Szanujemy Twoją prywatność. Wykorzystujemy technologie, takie jak pliki cookie, i przetwarzamy dane osobowe, takie jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celu spersonalizowania reklam i treści w oparciu o Twoje zainteresowania, mierzenia wydajności reklam i treści oraz uzyskiwania wglądu w odbiorców, którzy widzieli reklamy i treści. Kliknij poniżej, aby wyrazić zgodę na wykorzystanie tej technologii i przetwarzanie danych osobowych w tych celach. Możesz zmienić zdanie i zmienić wybór zgody w dowolnym momencie, wracając na tę stronę.

Akceptuję

coś dla Rodziców

Zaburzenia integracji sensorycznej – czym są i jak je rozpoznać?

Przez pierwsze siedem lat życia dzieci uczą się odbierania wszystkimi zmysłami bodźców pochodzących zarówno ze swojego ciała, jak i otoczenia. Każda wykonywana przez nie czynność, jak pierwszy kontakt
z rodzicami tuż po porodzie, spacer w parku w słoneczny dzień bądź próby poruszania się po podłodze, dostarcza im informacji, które
w przyszłości wpłyną na ich umiejętności uczenia się, a także funkcjonowania
w grupie rówieśników w szkole.
dalej

Co u nas słychać?

Dzieje się!

Najbliższe wydarzenia

Spotkanie z Rodzicami

7 września, w SP 29, na sali gimnastyczne,j o godz. 17.30, odbędzie się Spotkanie z Rodzicami,…

O bezpieczeństwie ze Strażą Miejską

17 marca w naszym przedszkolu będziemy mieli szczególnych gości. O bezpieczeństwie z przedszkolakami będą rozmawiać funkcjonariusze Straży…

Przedszkole Miejskie nr 10 - inne niż wszystkie!

Przedszkole w obietywie

Ciekawostki dla Rodziców

ODŁĄCZ DZIECKO OD EKRANU. DLACZEGO? INFOGRAFIKA

„Nie. My nie korzystamy z ekranów. Tylko smartfon”

„Ale my włączamy tylko do posiłków”

„Synek korzysta niedużo z TV. Ok 2 godzinki (ORM!)”

„Ogląda tylko przed snem”

„Śpiewa po angielsku. To dzięki bajkom”

„One, two, three…” (3l, ORM)

„Ja gram już tylko 3 godziny dziennie”  Logopedo, nauczycielu, terapeuto…Znasz to? Słyszałaś kiedyś? Co wtedy …

...